Make your own free website on Tripod.com

over de schilder

Peter van de Steenoven is sinds 1997 actief als amateurschilder. Hij volgde diverse cursussen in model- en portretschilderen en in het schilderen van landschappen. Hij werkt bij voorkeur met olieverf. Zijn werk is sterk figuratief.

Deze keuze voor het figuratieve vloeit voort uit Peters denken over kunst. Kunst zou niet alleen emotie van de máker moeten uitdrukken, maar ook gevoelens van herkenning of emotie bij de wáárnemer moeten oproepen. Peter zoekt het in interpretaties van de natuurlijke werkelijkheid. Hij bewondert de landschappen van impressionisten als Monet, Sisley en Pissarro en de realistische naakten van schilders en beeldhouwers als Courbet, Rodin en Klimt.
Peter schildert voor zijn plezier. Hij wil uitdrukken wat hem visueel raakt en hoopt dat zijn artistieke weergave daarvan ook anderen plezier bezorgt. Hij vindt het heerlijk om in de zomer door de landschappen van de Provence of de Ničvre te wandelen en de kleurrijke beelden van het ongerepte Franse platteland in zich op te nemen en vast te leggen. Maar nog meer kan hij genieten van de schoonheid van het menselijk lichaam, in het bijzonder het vrouwelijke. In zijn naakten wil hij de prachtige vormen en lijnen van het vrouwelijk lichaam en de erotische gevoelens die die beelden soms bij hem oproepen tot uitdrukking brengen.

click hier om terug te gaan naar het hoofdmenu